tisdag 26 april 2016

Balans Tid Ekonomi

Vi snackar oftast om att allt skulle vara så mycket bättre om vi bara vann massa pengar. Men är det något vi inte kan vinna, eller ärva, så är det den värdefullaste tillgången av alla och det är tiden.
Så ska vi helt ärliga mot oss själva så är det TID vi vill få mer av.
Tänk att sitta på TV4 morgon och skrapa triss och vinna 200timmar i månaden i 25 år.
"Grattis! Va kul! Vad ska du göra med all tid?" frågar Steffo. Jag lovar att då skulle din hjärna rulla på mer.

Vad vi gör av tiden är viktigast av allt. Och vi har definitivt olika sätt att se på det. Men har du själv tänkt på det? Om du känner att det inte funkar det du håller på med. Jobb, ekonomi, vänner, kärlek, hälsa, mål i livet, egen utveckling mm. Ta då en paus och gå igenom vad du håller på med.


De flesta jobbar alldeles för mycket. De ger järnet på sitt jobb och säljer sin tid för att maximera lön vilket resulterar i mer skatt och mer uppoffring utav din viktigaste tillgång, tiden.
Jag är helt hundra på att det finns andra saker i livet som du tycker är viktigare att göra och som du skulle må bättre av än att jobba.

Jag menar inte att du ska säga upp dig, om det inte är så att du känner total avsky, från ditt jobb. Nu är det ju så att vi behöver en inkomstkälla. Men vi alla får valmöjligheter, och de dyker upp dagligen, och frågan är hur vi ska förvalta dem! Kom ihåg att ett tränat sinne har lättare att se valen.

Har du barn så vill du säkert ägna mer tid till dem än jobbet. Och jag kan lova dig att de kommer komma ihåg vad du gjorde för val för dem. De kommer inte gilla att du spenderade 40-60 timmar i veckan på att vara hemifrån för att dra in så mycket pengar som möjligt, dock kanske de kommer ha förståelse för det i vuxen ålder men det är en annan sak. De vill hellre att ni delar tid ihop.

Du kanske har en hobby eller intresse du brinner för? Resa, någon sport, djur, mat&vin, läsa osv.
Kanske du t o m kan tjäna pengar på det? Nu dyker namn upp som Edward Blom, Pewdiepie och Peter Forsberg upp.

Tid är värdefullare än pengar men pengar kan köpa dig tid. Det är upp till dig att förvalta både din tid och dina pengar. Som att trycka på paus i gamla nintendo  så ska du göra det i livet och fundera mer på hur du kan finna rätt balans.

En passiv inkomst ger dig tid utan värre arbete. Arbete tar din tid och ger dig lite pengar.
Och arbetar du för mycket går du sönder och kan även vara så att dina nära&kära inte mår så bra utav det.

Är du bara värd den timlön som företaget betalar dig?  Jag tror du är mer värd än så.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar